Takeaway wint strijd om Just Eat

Takeaway vocht al maanden een biedstrijd met Prosus uit over Just Eat. ©ANP

De Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com heeft na een bitse overnamestrijd met de techinvesteerder Prosus eindelijk zijn Britse sectorgenoot Just Eat kunnen binnenhalen.

Meer dan 80 procent van de aandeelhouders van Just  Eat stemde in met het bod van Takeaway.com , maakte het Nederlandse bedrijf vrijdagmiddag bekend. Daarmee wordt ook een punt gezet achter een maandenlange strijd die Takeway.com nu al maanden voert met Prosus , de Zuid-Afrikaanse techinvesteerder en grootaandeelhouder van het Chinese e-commercebedrijf Tencent. 

Takeway.com, dat door 'maaltijdkeizer' Jitse Groen is uitgebouwd tot een multinational met 14 miljoen klanten, lanceerde afgelopen zomer al een overnamebod op Just Eat. Maar niet veel later kwam Prosus op de proppen met een tegenbod. Prosus, dat eveneens op de beurs van Amsterdam noteert en geleid wordt door de Nederlander Bob van Dijk, investeert vandaag al in lunchbezorgers in Zuid-Amerika en wilde die positie verstevigen. 

12 miljard beurswaarde

Beide partijen zouden nog maanden armworstelen om Just Eat, al gaf het management van het Britse bedrijf al snel te kennen dat hun voorkeur uitging naar Takeaway.com. Nu  blijkt het merendeel van de Just Eat-aandeelhouders die mening dus te delen.

Door Just Eat binnen te rijven wordt Takeaway.com marktleider in Europa. De beurswaarde van de groep klimt tot zo'n 12 miljard euro. Volgens de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad zal de belangrijkste beursnotering van de fusiegroep in Londen komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud