Ter Beke strikt Puratos-manager als nieuwe CEO

Het hoofdkantoor van Ter Beke in het Oost-Vlaamse Lievegem ©Wouter Van Vooren

De 55-jarige Piet Sanders vervangt Francis Kint, die begin januari zijn vertrek aankondigde bij de specialist in vleeswaren en bereide schotels.

Dat nieuws kwam toen als een verrassing, vooral omdat Kint op dat ogenblik minder dan drie jaar aan het hoofd stond van het Oost-Vlaamse bedrijf. Op 30 juni stopte hij effectief als topman van Ter Beke na een niet zo evidente periode voor de voedingsproducent.

De raad van bestuur van Ter Beke nam ruim de tijd om een nieuwe CEO te zoeken. Na ‘een grondige selectieprocedure’ viel de keuze op Piet Sanders, die van opleiding jurist is. Hij werkte achtereenvolgens bij Amylum Group (later Tate & Lyle Group) en bij Reynaers Aluminium.

De voorbije 17 jaar was hij aan de slag bij het bakkerijgrondstoffenbedrijf Puratos. Hij was er sinds 2014 lid van het uitvoerend comité in de hoedanigheid van managing director voor Noord- en Oost-Europa. Sinds 2020 was hij actief als ‘group channels & sales director’.

'Perfect match'

Met Sanders, die op 1 oktober zijn CEO-mandaat opneemt, haalt Ter Beke een voedingsspecialist in huis met een lange en ruime ervaring.

De raad van bestuur van Ter Beke is ervan overtuigd ‘met Piet Sanders de geschikte kandidaat te hebben gevonden om de groeistrategie van Ter Beke mee vorm te geven en verder uit te voeren’, zegt uitvoerend voorzitter Dirk Goeminne in een persbericht.

‘Zijn jarenlange ervaring in de voedingssector op het hoogste niveau, zijn internationale kennis van de markten waarin Ter Beke actief is en zijn strategie- en visiegedreven aanpak zorgen voor een perfect match’, klinkt het voorts.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud