Advertentie

Texmexketen Chi-chi's wil 50 vestigingen in België

©MindShake PR

De Amerikaanse keten van texmex-restaurants Chi-chi's wil in België de komende vijf jaar 35 vestigingen openen. België wordt zo de uitvalsbasis om de Europese en Chinese markt te veroveren. De Belg Francis Leroy, de man die eerder al Pizzahut in België lanceerde, wordt verantwoordelijk voor de expansie.

Vorig jaar opende de Amerikaanse restaurant- en barketen in België al zes nieuwe vestigingen, waardoor de teller op 15 komt te staan. Voor dit jaar staan er nog minstens 2 openingen op de planning, binnen vijf jaar voor vijftig vestigingen. Vanuit België wil Chi-Chi’s verder doorbreken in Europa, China en Noord-Afrika.

Chi-Chi’s is nog niet zo bekend in het Belgische straatbeeld. In 2013 werden al vestigingen geopend in Brugge, Elsene, Gosselies, Messancy, Gerpinnes en Luik en voor dit jaar staan al zeker openingen in Gent en Oostende op het programma. De volgende drie jaar moet het aantal Chi-Chi’s in België van 15 naar 25 gaan en op termijn is er zelfs ruimte voor 50 restaurants.

De masterfranchise van de keten voor Europa, Azië en Noord-Afrika is in handen van Chi-Chi’s Europe geleid door de Belg Francis Leroy, algemeen directeur van Chi-chi's voor Europa. Hij lanceerde destijds Pizzahut in België en wil vanuit België internationale bekendheid geven aan Chi-Chi’s.

'In 2013 landde Chi-Chi’s in China met twee vestigingen en dit jaar willen we er nog 4 extra units bij. Als deze restaurants-bars hun succes bewezen hebben, zullen we in een periode 5 jaar, 50 Chi-Chi’s openen. De keten krijgt dit jaar ook voet in Duitsland met 2 vestigingen. In de nabije toekomst willen we ook naar onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Marokko uitbreiden', aldus Francis Leroy.

De omzet van de keten in de Benelux bedroeg vorig jaar 9,5 miljoen euro. Voor 2014 wordt er een omzet verwacht van meer dan 13,7 miljoen euro (+44%).

Chi-Chi’s verkoopt margarita’s, fajita’s, barbecue spare ribs, grillgerechten (ribeye steaks, grilled burrito’s en mixed grill), Mexicaanse gerechten (burrito’s, nacho’s, enchiladas, quesadillas, taco’s,…), wraps en American burgers,… . Daarnaast prijken ook cocktails zoals margarita’s en mojito’s op de menukaart.

Per Chi-Chi’s locatie werkt het full-time equivalent van zo’n 15 medewerkers, wat het werknemersaantal in België op 375 brengt. De nieuwe restaurants die dit jaar worden geopend, moeten nog eens extra werkgelegenheid bieden voor 48 mensen. Daarnaast is de keten in de komende maanden nog op zoek naar franchisenemers die een Chi-Chi’s willen openen in een vrijstaande unit of in het stadscentrum. Per stad/regio met 50.000 inwoners is er plaats voor een vestiging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud