Advertentie
Advertentie

Topman Barry Callebaut gaat Danone leiden

Antoine de Saint-Affrique staat nog tot september aan het hoofd van Barry Callebaut. ©Wouter Van Vooren

De kogel is door de kerk: de voedingsreus Danone zal worden geleid door Antoine de Saint-Affrique die nu nog CEO is van de chocoladegigant Barry Callebaut.

Danone, dat onder meer via Alpro ook een belangrijke werkgever is in ons land, gaat door een crisis. De cijfers zijn niet denderend, de aandeelhouders morren en bovendien kampt het concern al een tijd met onenigheid aan de top. Die leidde eerder dit jaar tot het ontslag van CEO Emmanuel Faber.

Een nieuwe topman moet de rust in de onderneming doen terugkeren en weer groei laten optekenen. De aankondiging van een benoeming gebeurde maandag, twee maanden na de defenestratie van Faber. De raad van bestuur van Danone duidde de Saint-Affrique aan als zijn opvolger.

De Franse media schreven eerder maandag al dat de Fransman de gedoodverfde nieuwe topman was. Hij heeft nog tot 1 september de leiding bij het deels Belgische Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld.

Doorgewinterd

De 56-jarige Antoine de Saint-Affrique kent de voedingssector door en door. Voor hij bij Barry Callebaut aan de slag ging, werkte hij lang bij het Brits-Nederlandse Unilever, waar hij enkele jaren de voedingstak leidde. Ruim 20 jaar geleden was hij al eens in dienst bij Danone, als marketingverantwoordelijke voor onder meer de Liebig-producten.

Onder zijn bewind maakte Barry Callebaut een flinke groei door. Danone is wel enkele maten groter: terwijl Barry Callebaut ruim 12.000 mensen in dienst heeft, telt Danone 100.000 personeelsleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud