Topman Jules Noten zwaait af bij Vandemoortele

Jules Noten was zes jaar CEO bij Vandemoortele. ©Sofie Van Hoof

Jules Noten stopt als CEO van de margarine-, vetten- en broodmaker Vandemoortele. In 2019 nam de operationele winst opnieuw fors toe.

In juli zwaait Noten af bij het Belgische voedingsbedrijf. Hij werkt er sinds 2012 en is sinds 2014 CEO. 'Ik word dit jaar 60 en zet daarmee de volgende stap in mijn carrière', zegt hij. Twee jaar geleden gaf hij aan de familie Vandemoortele aan dat hij ermee wou stoppen. Hij wordt opgevolgd door Yvon Guérin, die sinds een jaar de topman is van de diepvriesbrooddivisie van Vandemoortele.

Uiteraard wordt 2020 niet het beste jaar voor Vandemoortele.
Jules Noten
CEO Vandemoortele

Noten vertrekt in woelige tijden, nu het coronavirus grote delen van Europa lamlegt. Vandemoortele is actief in twaalf Europese landen, waaronder Italië. 'Uiteraard wordt 2020 niet het beste jaar voor Vandemoortele. Maar we slagen erin de gevolgen van de crisis te dragen.'

Beschikbaar

Indien nodig blijft Noten na juli beschikbaar voor het bedrijf. 'Maar niet als CEO. Yvon zal hoe dan ook mijn functie overnemen. Dat hebben we goed gepland.'

Vandemoortele kondigde donderdag ook zijn prestaties over 2019 aan. De omzet nam met 2,1 procent naar 1,4 miljard euro. De recurrente winst steeg met 16,9 procent naar 152 miljoen euro. De nettowinst daalde met 5,9 procent. 'De lichte daling van de winst na belasting wordt verklaard door de herwaardering van wisselkoers- en interestrisico’s en door hogere belastingen', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud