opmerkelijk

Topwijn Le Pin per ongeluk aan spotprijs geserveerd

Le Pin wordt in Pomerol gemaakt door Jacques Thienpont. ©rv

Klanten van een Brits restaurant die een fles Bordeaux van zo'n 300 euro hadden besteld, kregen een fles Le Pin van de Belgische wijnmaker Jacques Thienpont die voor meer dan 5.000 euro op de kaart stond.

De vineuze vergissing gebeurde in het steakhouserestaurant Hawksmoor in Manchester. Dineergasten bestelden een fles Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2001 die op de wijnkaart voor 260 pond (zo'n 300 euro) werd aangeboden.

Medewerkers haalden een verkeerde fles uit de wijnkelder, namelijk een Le Pin 2001 van het gelijknamige domein in Pomerol van de Vlaamse wijnmaker Jacques Thienpont. Die stond op de restaurantkaart aan 4.500 pond (meer dan 5.100 euro) en is op onlineveilingsites gemiddeld 3.260 euro waard.

De restaurantuitbater ontdekte de verwisseling pas toen de klanten al buiten waren. En zei in een tweet te hopen dat ze ervan genoten hadden. 

De medewerker werd getroost met de boodschap dat fouten kunnen gebeuren. 

Le Pin van Jacques Thienpont is bijzonder gegeerd onder wijnliefhebbers (en schaars) nadat de Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker de wijn in 1982 100 punten op 100 gaf. Een score die ook in 2012 werd gehaald.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud