Uitslaande brand in Zeeuwse Cargill-vestiging

De brand in een fabriek van Cargill in het Nederlandse Sas van Gent, vlak bij de grens met België, is onder controle. Er vielen geen gewonden, maar de uitslaande brand zorgde wel voor veel rookontwikkeling.

De brand brak zondagmorgen rond 4.30 uur uit in het levensmiddelenbedrijf aan de Nijverheidsstraat. Het vuur ontstond in het magazijn waar waarschijnlijk elektrische installaties staan, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. Personeel dat aan het werk was, kon de vlammenzee op tijd ontvluchten.

De brandweer rukte groots uit om de brand te bestrijden. Ongeveer tien bluswagens werden opgeroepen. Ook werd een aantal toegangswegen waaronder de N252, afgesloten om ruimte te maken voor watertransport en vanwege de vele rook die om de fabriek hing.

Op sociale media werden foto's geplaatst waarop een grote zwarte rookpluim te zien was. Omwonenden moesten ramen en deuren dicht houden.

Uitslaande brand bij levensmiddelenbedrijf Cargill Havenstraat #Sas van Gent Zeeland Brand w2u.nl/N29793... w2u.nl/N29793...— AS Media (@asmedianl) 1 Jun 2014

Bij het blussen leverde het Belgische brandweerkorps van Zelzate bijstand met een grootdebietpomp. Volgens brandweer en lokale politie was er geen gevaar voor de inwoners van Zelzate.

Het nablussen kan nog geruime tijd duren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud