Van Waeyenberge verkoopt zuivelpoot Ecoval

Piet Van Waeyenberge (Foto Saskia Vanderstichele)

De familie Van Waeyenberge en haar Nederlandse partner Datrex Beheer verkopen het melktradingbedrijf Ecoval aan de Zwitserse groep Louis Dreyfus.

De prijs van de transactie is niet bekend. De twee partijen hebben een principeakkoord, onderworpen aan een aantal gangbare voorwaarden. Het afronden van de transactie is voorzien voor de tweede helft van dit jaar. De familie Van Waeyenberge zat in Ecoval via Prominter, een 100 procentdochter van de familiale holding De Eik.

Ecoval is een van de belangrijkste spelers op het vlak van de internationale zuivelhandel. De groep handelt in zuivel en afgeleide producten, vorig jaar goed voor een volume van 250.000 ton en een omzet van meer dan 530 miljoen euro. De groep stelt wereldwijd 55 mensen tewerk. In België heeft Ecoval een vestiging in Dilbeek. Louis Dreyfus is wereldleider in de handel in landbouwgrondstoffen, met kantoren in 55 landen.

Bij De Eik bevestigt men de transactie. 'Voor een actieve investeringsmaatschappij is het belangrijk opportuniteiten te benutten als die zich voordoen', zegt een woordvoerster. Ze beklemtoont dat De Eik blijft vasthouden aan zijn strategie van langetermijnparticipaties. De Eik hield in het verleden ook participaties in Fortis en KBC aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud