Vandemoortele koopt Italiës grootste focacciabakker

Jules Noten (links) en Jean Vandemoortele, respectievelijk CEO en voorzitter van de groep Vandemoortele. ©Frank Toussaint

De voedingsgroep Vandemoortele neemt LAG over in Italië. Dat bedrijf is marktleider in diepvriesfocaccia en -ciabatta in Italië.

Vandemoortele koopt het Italiaanse Lanterna-Agritech (LAG), een bedrijf dat diepvriesbakkerijproducten maakt. LAG is de marktleider in diepvriesfocaccia en -ciabatta op de Italiaanse markt. Het bedrijf boekte in 2013 een omzet van 87 miljoen euro en heeft drie fabrieken in Italië, goed voor 300 werknemers. Jaarlijks produceert LAG 80 miljoen kilo brood.

Vandemoortele maakt geen overnamebedrag bekend. De groep lost wel dat het de uitgifte van een obligatie overweegt om haar groei te financieren.

Deze overname ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Vandemoortele en komt naast onze eerder aangekondigde investeringen in nieuwe fabrieken in Lyon en Polen
Jean Vandemoortele
Voorzitter Vandemoortele

'Deze overname ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Vandemoortele en komt naast onze eerder aangekondigde investeringen in nieuwe fabrieken in Lyon en Polen', zegt Jean Vandemoortele, de voorzitter van de groep.

Alpro

Vandemoortele haalde in 2013 een omzet van 1,28 miljard euro. Daarvan kwam 689 miljoen euro uit de bakkerijdivisie, het overige uit margarines en vetten. 'Bakery' is vandaag trouwens de sterkste groeier van Vandemoortele, na enkele moeilijke jaren.

In 2008, net voor de financiële crisis, kocht Vandemoortele Panavi, de Franse marktleider in bakkerijproducten tegen een hoge prijs. Die overname woog zodanig door dat Vandemoortele zijn sojabedrijf Alpro van de hand moest doen. Intussen is de bakkerijdivisie opnieuw rendabel. Vandemoortele Bakery produceert onder meer croissants, donuts, brood en patisserie.

De groep-Vandemoortele, goed voor 4.500 werknemers, is nog in handen van de familie. In 2009 stapte ook Gimv in het kapitaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud