Advertentie

Veilingen BelOrta en Hoogstraten starten fusiegesprekken

BelOrta, zelf het product van verschillende fusies, is de grootste groenten- en fruitveiling van België. ©REUTERS

De groenten- en fruitveilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten starten maandag de gesprekken op over een fusie.

De raden van bestuur van beide veilingen hebben  vrijdag het licht op groen gezet voor het opstarten van fusiegesprekken. Een fusiecomité zal vanaf maandag de concrete onderhandelingen opstarten.

Een fusie tussen de twee veilingen zou een bedrijf opleveren met een jaaromzet van meer dan 600 miljoen euro. Beide bedrijven werken nu al nauw samen, zodat een volledige fusie er misschien vrij snel kan komen. 

‘Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken’, zeggen beide veilingen in een gezamenlijke mededeling.

BelOrta en Coöperatie Hoogstraten (vroeger bekend als 'Veiling Hoogstraten') zijn allebei aangesloten bij het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (VBT). De productomzet van alle leden bedroeg vorig jaar  926,4 miljoen euro. BelOrta staat voor 400,4 miljoen euro en Coöperatie Hoogstraten voor 218,7 miljoen euro. Samen zijn ze dus goed voor twee derde van de totale markt.

BelOrta is zelf het product van verschillende fusies, van de vroegere Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw.

Ook na de fusie zal de veiling nog verschillende maatjes kleiner zijn dan grote handelshuizen zoals Greenyard, dat rond de vier miljard euro omzet draait.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud