Verkoop Kraft Heinz staat onder druk

©REUTERS

De levensmiddelenproducent Kraft Heinz heeft in het eerste halfjaar de omzet zien dalen.

De winst ging met ruim 51 procent omlaag tot 854 miljoen dollar, al was dat mee te wijten aan twee afschrijvingen van samen 1,2 miljard dollar.

De nieuwe topman Miguel Patricio (ex-AB InBev) noemde de omzetdaling van 4,8 procent tot 12,3 miljard dollar 'niet iets wat we acceptabel moeten vinden'. Zonder wisselkoerseffecten en overnames kwam de omzetdaling uit op 1,5 procent.

'We hebben aanzienlijk werk te verzetten om de koers van ons bedrijf te verleggen', zei de topman van de maker van onder meer Heinz Ketchup. Kraft Heinz heeft al enige tijd te kampen met de veranderende voorkeuren van consumenten die gezondere producten willen.

Beursklap

De aandelenkoers van Kraft Heinz  zakte kort na de opening van de beurs van New York met 14 procent naar 26,60 dollar, het laagste peil sinds het ontstaan van de groep in 2015. 

De cijfers van Kraft Heinz waren ook de eerste sinds de jaarcijfers in februari. Toen schreef de levensmiddelenproducent 15,4 miljard dollar af op de waarde van enkele merken en maakte het bedrijf bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC een onderzoek was begonnen naar de boekhouding.

De omzetdaling is niet acceptabel.
Miguel Patricio
Topman Kraft Heinz

Kraft Heinz onderzocht daarop zijn eigen cijfers van de afgelopen drie jaar en stelde de publicatie van de eerstekwartaalcijfers uit. Die bracht het bedrijf nu, tegelijk met die van het tweede kwartaal.

De investeringsgroep 3G Capital controleert 22,1 procent van Kraft Heinz, Berkshire Hathaway (Warren Buffett) 26,7 procent. De twee kochten begin 2013 samen Heinz en voegden de ketchupreus bij het Kraft van 3G.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n