Verwoeste bakkerijfabriek Londerzeel krijgt tweede leven

©© olivier Gouallec/Demotix/Corbis

De bakkerijfabriek van Lantmännen Unibake in Londerzeel - die midden juni nagenoeg volledig afbrandde - zal worden heropgebouwd. Er gaan wel vijftien banen verloren.

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad vrijdag legde de directie van de industriële bakker de wederopbouwplannen uit de doeken. Een zware brand legde op 17 juni de volledige Londerzeelse fabriek in as. In een eerste fase worden nu twee productielijnen opnieuw opgezet. Later zal daar nog een derde productielijn bijkomen.

In de nieuwe vestiging zal plaats zijn voor een 150-tal werknemers, klinkt het in een persbericht. ‘Door de verhoogde efficiëntie van de hernieuwde productievestiging moeten we helaas afscheid nemen van vijftien medewerkers, waarvan negen vaste krachten.’

Lantmännen Unibake is de nummer twee in Europa in industriële bakkerijproducten en is in België onder meer gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Het Zweedse bedrijf maakt broodjes die voor gebruik moeten worden afgebakken. Het heeft een brede waaier klanten, gaande van Belgische, Nederlandse en Italiaanse supermarkten tot sandwichbars en hotels.

De Belgische afdeling van het bedrijf, met bakkerijen in Londerzeel, Moeskroen en Brussel, is goed voor een omzet van 140 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud