Voorlopig geen fusie tussen veilingen BelOrta en Hoogstraten

©BELGA

'Het was voor beide partijen wellicht nog wat te vroeg. Bij Belorta waren onlangs al verschillende fusies', zo is woensdag gezegd bij de start van het nieuwe aardbeienseizoen in Hoogstraten.

Een jaar geleden maakten de twee grootste tuinbouwveilingen van het land bekend dat ze een fusie onderzochten. Hun raden van bestuur gaven daar toen de toestemming voor.

Maar begin dit jaar besloten beide coöperaties daar niet mee verder te gaan, bleek gisteren. 'Een fusie komt er voorlopig niet. Het was wellicht te vroeg voor beide partijen. BelOrta komt zelf ook uit een aantal fusies. We hebben besloten eerst te blijven werken aan heel concrete projecten en daar het beste van te maken. Wie weet leidt dat tot een bodem om een fusie opnieuw te bekijken', zegt sales- en marketingmanager Jan Engelen, die benadrukt dat de verstandhouding goed blijft.

In Hoogstraten werd de symbolische start van het nieuwe aardbeienseizoen vandaag gevierd met de veiling van een eerste kist lenteaardbeien. De opbrengst werd aan een goed doel geschonken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content