Vranken wil tot 145 miljoen ophalen met obligatie-uitgifte

Champagne van Vranken-Pommery. ©Thierry du Bois

De Franse champagnegroep biedt beleggers een nettorendement tussen 1,76 en 2,43 procent.

Vranken-Pommery wil vanaf vrijdag bij particuliere en andere beleggers 65 miljoen tot 145 miljoen euro ophalen met obligatieleningen die looptijden hebben van drie, vijf en zeven jaar. De champagnegroep zal de opbrengst vooral gebruiken om een obligatielening van 125 miljoen die op 20 juni vervalt terug te betalen.

De obligaties op drie jaar hebben een coupon van 3 procent, maar de uitgifteprijs bedraagt 101 procent. Dat wil zeggen dat u 1.010 euro betaalt voor een obligatie met een nominale waarde van 1.000 euro. Daardoor bedraagt het brutorendement slechts 2,65 procent. Het nettorendement na aftrek van de roerende voorheffing bedraagt 1,76 procent.

De obligaties op vijf jaar hebben een coupon van 3,45 procent en een uitgifteprijs van 101,125 procent. Het brutorendement bedraagt 3,20 procent, het nettorendement 2,18 procent.

De obligaties op zeven jaar hebben een coupon van 3,75 procent en een uitgifteprijs van 101,25 procent. Het brutorendement bedraagt 3,55 procent, het nettorendement 2,43 procent.

Risico

Beleggers die de Vranken-obligaties bezitten die volgende maand vervallen en hun geld willen herbeleggen in de nieuwe obligatie, zien hun rendement flink dalen. De in 2013 uitgegeven obligaties hebben immers een coupon van 4,625 procent.

KBC, de begeleider van de obligatie-uitgifte, geeft de obligaties productscore 4 op een 7 puntenschaal. Score 1 is voor producten met het laagste risico, score 7 voor producten met het hoogste risico. De bank zegt dat de obligaties zich vooral richten op beleggers met een dynamisch risicoprofiel.

De inschrijvingsperiode loopt van vrijdag tot 12 juni. Ze kan na één dag vervroegd worden afgesloten als de vraag groter is dan het aanbod. Daarom raadt KBC geïnteresseerde particuliere beleggers aan om op de eerste dag in te schrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud