Vrouwenfonds We Are Jane koopt kruidenwebshop Pit&Pit

Pit&Pit biedt via zijn webshop in totaal meer dan 2.000 natuurlijke producten aan. ©Jonas Roosens

We Are Jane koopt een meerderheidsbelang in de kruidenwebshop Pit&Pit. Het is de tweede participatie van het investeringsfonds voor en van vrouwelijke ondernemers.

De Tijd had eind september bericht over de zoektocht van Pit&Pit naar een partner om Europees door te groeien. De oprichters van de kruidenwebshop werden daarbij geadviseerd door het fusie- en overnamehuis Kumulus.

Het vrouwenfonds rond onderneemster Conny Vandendriessche legt de hand op ongeveer 75 procent van de aandelen. Oprichters Niels Wijnen en Dorien Verhoeven krijgen zo'n 20 procent in de nieuwe constructie boven het bedrijf, maar geven de operationele teugels door. Het management zal de rest van de aandelen in handen hebben.

De internationalisering van Pit&Pit staat bovenaan op de agenda. Dat zal gebeuren onder leiding van een nieuwe CEO. De zoektocht naar die man/vrouw is al gevorderd, luidt het.

Online

De geschiedenis van Pit&Pit gaat terug tot 2006. Het duo Niels Wijnen en Dorien Verhoeven begonnen toen een handel in kruiden. Sinds 2010 verloopt de verkoop volledig online. Pit&Pit biedt meer dan 2.000 natuurlijke producten aan, gaande van keuken- en gezondheidskruiden over superfoods en noten en oliën tot zoetstoffen en ook thee en koffie. Het bedrijf zou in het boekjaar 2018-2019 (afgesloten eind juni) een omzet van 7 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 1 miljoen euro geboekt hebben.

Pit&Pit is de tweede participatie van We Are Jane. De andere is Medipartner, een bedrijf dat ploegen de baan opstuurt die in opdracht van grote farmabedrijven bij artsen en apotheken langsgaan om hun producten in de kijker te zetten. Het fonds heeft een kapitaal van 47 miljoen euro. Bij de investeerders zitten onder meer Ann Claes (mede-eigenaar kledingketen JBC), Anne Dossche (eigenaar restaurantketen Colmar) en Marcia De Wachter (ex-directeur en vicegouverneur van de Nationale Bank).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud