Waterland investeert in Kwak-brouwer

©RV DOC

Het investeringsfonds Waterland pompt geld in brouwerij Bosteels, bekend van merken als Kwak en Karmeliet. Dat meldt de brouwer in een persbericht. Hoeveel Waterland investeert, en wat daar tegenover staat, wordt evenwel niet bekendgemaakt.

Waterland cirkelt al langer rond Bosteels. De Standaard meldde vorige maand nog dat het investeringsfonds in de laatste rechte lijn zat om een belang te nemen in de brouwerij.

Die zaak is dus rond. Maar Bosteels houdt de lippen stijf op elkaar over de financiële details van de transactie. Toch lijkt het erop dat Waterland een aanzienlijke financiële injectie aanlevert.

Frank Vlayen van Waterland relativeert dat. 'Het gaat om een materiële investering, maar alles is relatief', zegt hij. 'Het is ook niet zo dat dit voor ons een opstapje is naar verdere investeringen. Wij vonden dit sowieso een interessante investering om zo de brouwerij verder te zien floreren. Maar voorlopig ligt er niets anders op tafel.'

Nieuw distributiecentrum

De 'extra financiële middelen' van Waterland zijn niettemin voldoende om te investeren in een nieuw distributiecentrum om de dorpskern van Buggenhout te ontlasten, een uitbreiding van de brouwzaal en een nieuwe moutinstallatie.

Hoewel het aan financiële details ontbreekt, is het duidelijk dat de ambities van Waterland in de biersector verder reiken dan Bosteels. Verschillende kleinere (familie)brouwerijen werden het afgelopen anderhalf jaar benaderd door het investeringsfonds. Tot dusver ging enkel Bosteels in op die avances.

Ook hier nuanceert Vlayen de vermeende ambities van Waterland in Belgisch bier. 'Als wij investeren in een bepaalde sector, gaan wij met heel wat spelers praten', zegt hij. 'Het is niet omdat wij met andere brouwerijen zijn gaan praten, dat wij ook daar in wilden investeren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud