Waterland koopt Nederlandse restaurantketen Loetje

Een kok aan de slag in een vestiging van Loetje. ©ANP

De Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij wordt eigenaar van 20 vestigingen van de bekende steakrestaurantgroep.

De bekende Nederlandse biefstukrestaurants Loetje komen in handen van investeerder Waterland. Financiële details over de deal, naar verluidt gaat het om een meerderheidsbelang, zijn niet verstrekt.

Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.

In 2006 werd het tweede restaurant geopend en drie jaar later volgde een derde vestiging. Inmiddels zit de restaurantketen niet meer alleen in de omgeving van Amsterdam, maar in het hele land. Recent werd in Den Haag de negentiende locatie van de onderneming geopend, deze maand volgt in Breda de twintigste. Er werken circa 1.300 mensen. Loetje heeft naast restaurants ook een hotel.

Waterland nam vorig jaar een belang in Debuut Horeca, dat in 1983 begon met een eetcafé in Utrecht. Debuut heeft inmiddels 30 restaurant-, café- en barconcepten als Stan & CO, Beers & Barrels en Popocatepetl. Bij Debuut werken ongeveer 1.500 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud