Waterland stapt in Unimar

©Herman Wouters/Hollandse Hoogte

De Belgisch-Nederlandse private-equitygroep Waterland verstrekt groeikapitaal aan Unimar, een bedrijf dat onder het merk Diversi Foods diepvriesproducten maakt voor de bakkerijsector.

De Unimar-groep werd opgericht in 1989 en groeide de jongste jaren uit tot een belangrijke leverancier van bakkerijproducten in de Benelux en in enkele andere Europese landen. Ze verkoopt haar producten zowel aan groot- als kleinhandels alsook in de foodservice (commerciële en sociale restauratie). Unimar realiseert een omzet van 73 miljoen euro. De groep omvat onder meer de bedrijven Diversi Foods en de croissanterieketen Croissy.

De Tijd berichtte al begin februari over een nakende deal rond Unimar. Nu is de transactie rond. Waterland zal Unimar extra geldmiddelen verschaffen en het management ondersteunen bij de verdere groei van het bedrijf. Hoeveel het fonds - in ons land ook bekend als aandeelhouder van Omega Pharma en Arseus - op tafel legt, is onbekend.

'Het langetermijnpartnership met Waterland geeft ons extra slagkracht om ons groeiprogramma te verwezenlijken', zegt gedelegeerd bestuurder Dirk De Pandelaere. Tot nu toe was Unimar in handen van topman Patrick Dermaut en diens partner Robert Huygh. Zij blijven na de intrede van Waterland nog aan boord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud