West-Vlamingen gaan in Frankrijk groenten snijden

©Kristof Vadino

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert in het West-Vlaamse groentebedrijf Agrafresh. Daardoor kan de groenteversnijder en -verpakker een fabriek van 8,5 miljoen euro bouwen in Frankrijk.

PMV pompt iets minder dan één miljoen euro in Agrafresh, maar dat bedrag kan nog oplopen. Met het geld wordt een spaarpot van in totaal 8,5 miljoen euro gespijsd. Met dat geld wil Agrafresh in het Franse Arras een nieuwe fabriek bouwen, want de huidige site nabij Brugge is te klein geworden om verder te groeien.

Carrefour

De keuze voor Frankrijk is geen verrassing. Nu al exporteert het bedrijf 50 procent van zijn productie naar Frankrijk. Agrafresh levert onder andere aan de warenhuisketen Carrefour en aan de horecasector.

Oorspronkelijk wou Agrafresh de bouw van de nieuwe fabriek, die het bedrijf twee keer zo groot zal maken, helemaal zelf bekostigen, maar nadien besloot het bedrijf naar PMV te stappen. 'Wij reageerden enthousiast op de plannen en daarom sponsoren we', zegt Michel Casselman van PMV. 'De groentesector is belangrijk voor Vlaanderen. Bovendien geloven we in de mogelijkheden en in de ambitie van Agrafresh.'

100 werknemers

Agrafresh is een gezond bedrijf. In het gebroken boekjaar 2014 steeg de omzet naar 12,5 miljoen euro. De bedrijfwinst steeg naar 465.000 euro en de nettowinst naar 325.000 euro. Het stelt 100 werknemers tewerk. In de nieuwe Franse fabriek zullen 60 mensen aan de slag kunnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud