Zwitsers vinden nieuw type chocolade uit in Belgisch labo

Binnenkort wordt de roze chocolade verwerkt in koekjes en andere voeding. ©REUTERS

De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een natuurlijk roze chocolade bedacht. Die voegt zich bij pure, witte en melkchocolade.

Jaren hebben onderzoekers in Barry Callebauts laboratorium in Frankrijk en in de Belgiche gemeente Wieze onderzoek geleverd naar een  vierde chocoladesoort, naast de bekende pure, witte en melkchocolade. Het resultaat is ‘rubychocolade’, die wordt gemaakt met bestanddelen uit de rubycacaoboon.

Felroze

Het nieuwe chocoladetype smaakt fruitiger dan de andere chocoladetypes, maar vooral zijn kleur valt op. Het zoete goedje heeft van een felroze kleur, die natuurlijk is en dus niet afkomstig is van chemische kleurstoffen.

Barry Callebaut hoopt dat de variant binnenkort te vinden is in allerlei koekjes en andere voedingsproducten. Het Zwitsterse bedrijf is de belangrijkste chocoladeleverancier ter wereld. Onder andere in producten van Côte d’Or en Milka wordt Barry Callebaut-chocolade gebruikt.

Grootste fabriek

De grootste chocoladefabriek van Barry Callebaut staat in Wieze, waar ook een van de twee belangrijkste laboratoria van het bedrijf staat. Ook in Halle is er een chocoladefabriek van Barry Callebaut.

De laatste keer dat er een nieuw chocoladetype werd uitgevonden was in 1936. Toen ontstond de witte chocolade in de labo’s van de Zwitserse voedingsgroep Nestlé.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud