Advertentie

Herwig Dejonghe verlaat Greenyard Foods

Herwig Dejonghe houdt het voor bekeken bij Greenyard Foods

Herwig Dejonghe verlaat de groenteverwerkingsgroep Greenyard Foods. Hij was er operationeel directeur, een functie die niet langer ingevuld wordt. Dejonghe neemt het onderdeel Pinguin Aquitaine over, dat hij als zelfstandige ondernemer gaat leiden.

De hegemonie van Hein Deprez bij Greenyard Foods eist zijn tol. Herwig Dejonghe, lid van de familie die destijds het diepvriesgroentebedrijf Pinguin oprichtte, houdt het voor bekeken. Hij knipt op verschillende manieren de banden met Greenyard Foods door.

In de eerste plaats legt hij zijn functie van operationeel directeur neer. Herwig Dejonghe was 'gedegradeerd' van CEO tot COO nadat Marleen Vaesen door referentie-aandeelhouder Hein Deprez was aangetrokken als CEO. Hij blijft wel nog een tijdlang consultant van de groentegroep.

Dejonghe en zijn vennootschap Vijverbos verkopen voorts een pakket aandelen Greenyard Foods, goed voor 2,86 procent van het kapitaal, aan Deprez Holding.

Herwig Dejonghe neemt tot slot het 52 procent-belang van Greenyard Foods in het Franse diepvriesgroentebedrijf Pinguin Aquitaine over. De andere aandeelhouders van Pinguin Aquitaine krijgen twee maanden lang de kans hun belangen eveneens te verkopen.

Pinguin Aquitaine wordt niet de enige activiteit van Herwig Dejonghe. Samen met zijn kinderen nam hij eerder een belang van 33 procent in Mestdagh uit Veurne, een producent van artisanale diepvriesgerechten en -desserts.

Herwig is niet de eerste Dejonghe die bij Greenyard Foods vertrekt. Negen jaar geleden stapte Jan Dejonghe al uit het toenmalige Pinguin. Hij verkocht toen zijn belang aan Veerle Deprez, zus van. De familie Dejonghe richtte Pinguin op in 1965 en lag daarmee aan de basis van de ontwikkeling van de diepvriessector in West-Vlaanderen.

Greenyard Foods omschrijft de verkoop van het belang in Pinguin Aquitaine als een wijziging van de groepsstructuur, die 'geen significante impact' zal hebben op de geconsolideerde resultaten van de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud