Advertentie

Marc Coucke stapt in koffie-automaten

©BELGA

Marc Coucke heeft een belang van 7,4 procent in het beursgenoteerde Fountain opgebouwd. Fountain, gespecialiseerd in warmedrankenautomaten, draaide vorig jaar 6,4 miljoen euro verlies maar is bezig met een strategische ommezwaai.

Na de kapitaalverhoging is de West-Vlaamse ondernemersfamilie Vande Vyvere, gekend van de bouwgroep Matexi, hoofdaandeelhouder met 30,7 procent van de aandelen. Bank Degroof heeft 15,3 procent.

Marc Coucke is duidelijk in investeringsmodus. Na zijn investering in voetbalclub KV Oostende en zijn kapitaalinjectie van 3 miljoen euro bij het Leuvense technologiebedrijf Option, gooit hij zich nu op de sector van warme dranken.

Coucke lijkt een zwak te hebben voor bedrijven in transformatie. Option is zich volop aan het hervormen tot een speler met technologische oplossingen voor machine-to-machine toepassingen. En Fountain lanceerde in 2012 zijn een strategische ommezwaai die vermoedelijk pas in 2016 opnieuw winstcijfers zal opleveren.

Fountain, opgericht in 1972, is distributeur van koffie-, soep- en snackautomaten voor bedrijven. Maar door de economische crisis gingen de resultaten er  op achteruit. Bedrijven bespaarden op de kleine kostenposten en dat raakte Fountain in het hart. In 2012 zette de nieuwe CEO een strategische wending in gang met een meer centrale organisatie en een nieuwe focus op grote klanten. Maar die ommezwaai weegt tijdelijk op de cijfers.

Vorig jaar slikte Fountain nog een verlies van 6,4 miljoen euro en moest het maandenlang met de banken onderhandelen om een faillissement te voorkomen. Dat ging gepaard met een kapitaalverhoging van 5 miljoen euro. De nieuwe aandelen werden uitgegeven aan 2 euro per stuk, wat betekent dat Coucke zowat 600.000 euro investeerde. Door die transactie hebben de familie Vande Vyvere, Bank Degroof en Marc Coucke nu samen 53,4 procent van het bedrijf in handen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud