Advertentie

Ter Beke stapt in pastapartner Stefano Toselli

©BELGA

De Waarschootse voedingsgroep Ter Beke neemt een belang van 33 procent in zijn Franse sectorgenoot Stefano Toselli. De twee producenten van bereide gerechten werkten al sinds 2011 samen in hun Poolse joint venture The Pasta Food Company.

Ter Beke legt 9,4 miljoen euro neer voor een belang van 33 procent in de Franse producent van bereide maaltijden. Het Waarschootse bedrijf licht zo een deel van de opties die in 2011, bij het opzetten van de Poolse joint venture, werden overeengekomen.

Die hielden in dat Ter Beke tot 2018 het recht had om de overige 50 procent van de aandelen in de Poolse joint venture over te nemen, en 100 procent van de aandelen van Stefano Toselli zelf.

Stefan Toselli realiseerde in 2014 een omzet van 77 miljoen euro, tegenover 399,7 miljoen euro voor Ter Beke zelf. Het bedrijf met 235 werknemers is één van de marktleiders in koelverse en diepvrieslasagne. Het Normandische pastabedrijf produceert voor private label en onder het eigen merk en voert lasagnes uit naar 27 Europese landen en Zuid-Afrika.

Dat Ter Beke een deel van de optie vroeger dan verwacht licht, toont volgens de groep de wil van beide partijen om een sterke Europese bereidemaaltijdengroep uit te bouwen. De optie blijft trouwens nog steeds gelden. Dat betekent concreet dat Ter Beke over het recht beschikt om tot 2018 de 50 procent aandelen in de Poolse joint venture over te nemen net als de resterende 67 procent van de aandelen in Stefano Toselli.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud