Advertentie

Tweede brand in week tijd in Lotus Bakeries-fabriek

©BELGA

Voor de tweede keer in een week tijd is er brand uitgebroken in een van de productievestigingen van koekjesbakker Lotus Bakeries. Vorige week in Courcelles, woensdag in Meise. CEO Jan Boone benadrukt dat de productie niet in het gedrang komt.

'Het klopt dat er brand is uitgebroken aan onze productielijn voor vanillewafels in Meise', aldus Boone in een reactie aan De Tijd. 'Het voornaamste is dat er geen gewonden zijn. Alle personeel kon op tijd geëvacueerd worden.'

In mijn hele carrière heb ik nog nooit een brand meegemaakt, en nu twee keer op 10 dagen tijd.
Jan Boone
CEO Lotus Bakeries

De oorzaak van de brand is niet gekend. 'De brandweer is nu volop bezig met bluswerken, waarbij ze vooral het dak nat spuiten', aldus Boone. Even leek het alsof de brand onder controle was maar die flakkerde weer op en woedt nog steeds in alle hevigheid. De kans is groot dat de brandweer zich gedwongen ziet de fabriek gecontroleerd te laten uitbranden. Intussen stelt de brandweer ook alles in het werk om te vermijden dat het vuur overslaat naar het nabijgelegen koerierbedrijf. Dat koerierbedrijf is ook ontruimd.

De impact op de productie van vanillewafels zou beperkt moeten zijn. 'Dat is het voordeel van meerdere productiesites te hebben voor onze producten', stelt Boone. Opmerkelijk: de andere productielijn voor vanillewafels staat in Courcelles, nabij Charleroi, waar pas vorige week ook een brand plaatsvond.

'Dat was een kleine schouwbrand, en intussen zijn we daar weer helemaal operationeel', nuanceert Boone. 'Hoe lang het gaat duren vooraleer de productie in Meise weer kan opgestart worden, kan ik nu nog niet zeggen. Dit is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. In mijn hele carrière heb ik nog nooit een brand meegemaakt, en nu twee keer op 10 dagen tijd.'

Beelden van de brand in de Lotus Bakeries-fabriek in Meise.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud