Vakbonden ontevreden over aanpak Delhaize

©Photo News

Delhaize heeft de hele dag overlegd met de vakbonden, maar die haalden na afloop scherp uit. 'We hebben geen garantie gekregen dat de commerciële strategie van Delhaize werkt. Waarom zou het personeel dan toegevingen moeten doen?', stelde Veerle Verleyen, vakbondssecretaris LBC-NVK.

De Delhaize-directie wil nog steeds 2.500 jobs schrappen. 'Zelfs al doet het personeel toegevingen, onder meer door het kwartiertje betaalde pauze te laten vallen, dan nog worden geen banen gered', stelde Veerle Verleyen, vakbondssecretaris na afloop van de ondernemingsraad, die bijna de hele dag duurde.

2.500
De directie van Delhaize wil 2.500 banen schrappen en 14 winkels sluiten in ons land.

De vakbonden hadden gehoopt dat Delhaize dan zou bereid zijn minder jobs te schrappen indien ze zouden instemmen met enkele aanpassingen van de loon- en arbeidsvoorwaarden. Niet dus. De directie blijft erbij dat 2.500 banen moeten verdwijnen en 14 winkels dicht moeten, als de supermarktketen nog een toekomst in België wil.

'Over de sluitingen hebben we het eigenlijk bijna niet gehad. We hebben meer inzicht gevraagd in de resultaten van die winkels. We moeten ons kunnen baseren op cijfers om hierover verder te praten', aldus Verleyen.

Volgens de vakbondsafgevaardigde heeft Delhaize geen garanties kunnen geven over het nieuwe commerciële beleid, waarbij de supermarktketen met lagere prijzen probeert meer klanten aan te trekken. 'Het is niet bewezen dat die strategie werkt. Waarom zou het personeel dan inleveren? De winstmarge staat nu al onder druk, zo komen de winkels nog meer in een negatieve spiraal terecht', meent Verleyen.

Delhaize zit op 22 september opnieuw samen met de vakbonden. Of er tegen dan zal worden gestaakt in de winkels, is nog niet geweten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect