Advertentie

VIDEO | Andreas De Neve, CEO TechWolf: 'Ondernemen met vrienden is zalig, maar ook challenging'

In de nieuwe videoreeks 'Wat Als?' brengt De Tijd jonge ondernemers voor de camera om te praten over hun dromen, hun ambities, hun persoonlijke en hun professionele traject. In de tweede aflevering: Andreas De Neve, de CEO van het hr-techbedrijf TechWolf.

Wat begon op de achterste rij van het auditorium is nu de booming Gentse start-up TechWolf. Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo ontwikkelden een technologie voor skill mapping op basis van artificiële intelligentie. Die maakt het mogelijk van elke medewerker van een bedrijf een röntgenfoto te maken van diens kennis en capaciteiten. 'Toen we ons bedrijf oprichtten, wisten we totaal nog niet wat we wilden doen. Iets wat ik niet aanraad aan jonge ondernemers', vertelt CEO Andreas De Neve (27).

'Ondernemen met vrienden is zalig, maar soms ook een uitdaging. Die relatie bij ons is met ups en downs gegaan. Als het moeilijk gaat in het bedrijf, krijg je extra druk op je vriendschap. Soms moet je met een bepaalde pet op een moeilijke boodschap brengen naar een co-founder met een andere pet op. Dat is niet altijd makkelijk.'

U kunt het video-interview hier bekijken.

Andreas De Neve
Wat Als?

In de videoreeks 'Wat Als?' wil De Tijd ondernemers inspiratie en een shot energie geven. Met hun antwoorden op 'Wat Als?'-vragen geven tien jonge CEO's een inkijk in hun professionele leven, met tips om uw ondernemersdromen te laten uitkomen. Bekijk alle video's op het YouTube-kanaal van De Tijd.

Wat als je één gouden tip mag geven aan andere starters? 'Doe aan 360 degree feedback met het team', zegt De Neve. 'Zo dwing je de mensen rondom je om ook de negatieve kanten aan te kaarten. Hoe meer je leert de beste versie van jezelf te zijn, hoe sneller je als ondernemer kan groeien. The limit to your growth is the growth you can accept.'

Wat als je 10 miljoen euro krijgt om te investeren in je bedrijf? Wat als het niet gelukt was met TechWolf? En wat biedt de toekomst? 'Vooral internationale expansie. We gaan een kantoor openen in New York in september. Ook willen we onze teams opschalen in Amerika en Londen. Maar dat vereist investeringen.' De rest hoort u in de video hierboven.

Onder de vlag WAW! brengt De Tijd nieuws over starters en groei­bedrijven, en ook inzichten om uzelf en uw onderneming te doen groeien. Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.