Bekaert sluit Italiaanse fabriek

©Photo News

De fabriek in Figline e Incisa Valdarno performeerde de voorbije jaren onhoudbaar slecht, klinkt de uitleg. Er staan 318 jobs op de tocht.

De Figline-Valdarno-site was actief in de productie en ontwikkeling van rubberversterkingsproducten inclusief staalkoord, hieldraad, slangendraad en halfproducten voor andere Bekaert-vestigingen. Klanten zijn bandenfabrikanten en fabrikanten van hogedrukslangen.

'De performantie van de fabriek verslechterde de laatste jaren tot een onhoudbaar, structureel en onomkeerbaar niveau', zegt de moedergroep .

'De concurrentiepositie van de Figline-entiteit stond onder druk. Door de aanzienlijk hogere kostenstructuur in vergelijking met andere Bekaert-rubberversterkingentitieiten in de regio EMEA is de fabriek er niet in geslaagd om financieel houdbare prestaties neer te zetten.'

Het management ziet geen andere optie dan sluiting om Bekaerts marktaandeel te beschermen en te vergroten in de Europese markt van rubberversterking. Het heeft de ondernemingsraad van de Figline-site en de autoriteiten op de hoogte gebracht van de beslissing en start de dialoog om de sociale impact voor de 318 betrokken werknemers te verzachten.

De sluiting komt neer op een halvering van Bekaerts Italiaanse personeel, vandaag ongeveer 600 werknemers in Figline-Valdarno, Cagliari en Milaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content