Orkaan Michael treft Amerikaanse fabriek Jensen

De orkaan Michael richtte in en rond Panama City in Florida een ravage aan. De elektricteit ligt er waarschijnlijk nog weken uit. ©REUTERS

De producent van industriële wasmachines waarschuwt dat de elektriciteit in de buurt van de fabriek in Florida tot acht weken zal uit liggen.

De orkaan Michael, die eind vorige week een spoor van vernieling trok door het noorden van de Amerikaanse staat Florida, heeft ook een impact op de activiteit van Jensen-Group  . Dat laat de fabrikant van industriële wassystemen woensdag in een update weten. 

De fabriek in Panama City staat nog overeind, maar er is aanzienlijke schade. Het onderdelen- en machinemagazijn kwam er wel vrij goed uit. Op dit ogenblik is in de regio geen mobiel telefoonverkeer mogelijk. Het grootste probleem is de stroomvoorziening, die in de omgeving nog 'ongeveer acht weken' kan uit liggen.

'Moeilijke tijden'

De fabriek in Panama City is daardoor voorlopig dicht. Er is heel wat opruimwerk, zegt Jensen-Group. Het bedrijf hoopt de klantendienst tegen eind volgende week weer te kunnen opstarten.

De groep waarschuwt echter dat het enige tijd zal duren om alles weer op orde te krijgen en vraagt haar klanten wat geduld te oefenen tijdens deze 'moeilijke tijden voor Jensen USA'.

Over de financiële impact geeft Jensen-Group geen informatie. KBC Securities schat de verloren omzet over acht weken in een eerste raming op 4 miljoen euro. Het beurshuis merkt wel op dat mogelijk sommige onderdelen of zelfs volledige systemen kunnen aangeleverd worden vanuit de andere fabrieken van Jensen, in China, Denemarken, Duitsland en Zweden. 

Volgens het jaarverslag realiseerde Jensen in Noord-Amerika over het boekjaar 2017 79 miljoen euro omzet, iets minder dan een kwart van de groepsomzet van 338 miljoen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud