Aandeleninkoop stuwt Jensen hoger

Jensen kampt met leger orderboekje. - RV

Jensen-Group, de Oost-Vlaamse producent van industriële wassystemen, gaat maximaal 800.300 aandelen inkopen, ofwel 10 procent van het kapitaal. Dat besliste de raad van bestuur donderdag. Beleggers reageren opgetogen.

De inkoopoperatie, waarvoor een zakenbank werd aangesteld, loopt tot 4 oktober 2017.  Ze werd bekendgemaakt samen met de resultatenupdate over het derde kwartaal.

Het orderboekje lag eind september 10,8 procent lager dan hetzelfde moment vorig jaar. Dat is evenwel een verbetering tegenover eind juni. Toen was het aantal orders met 34 procent gedaald tegenover dezelfde datum een jaar eerder.

De omzet tijdens de volledige 9 eerste maanden van dit jaar bedraagt 171,7 miljoen euro tegenover 169,7 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar. Het derde kwartaal draagt daar voor 48,2 miljoen euro aan bij, een daling tegenover dezelfde periode vorig jaar met 10,8 procent. Niet alleen was het derde kwartaal van 2012 uitzonderlijk goed, aldus het bedrijf, ook het lagere orderboekje steekt daar de kop op. 

KBC Securites verhoogde vrijdagmorgen het advies voor Jensen-Group van 'bijkopen' tot 'kopen'. Het koersdoel werd opgetrokken van 12,50 tot 13,50 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud