Advertentie
Advertentie

Airbus krijgt reuzenorder van IndiGo

Een IndiGo-toestel op de luchthaven van Mumbai ©EPA

De Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo koopt 250 Airbussen van het type A320neo. In aantal vliegtuigen is dat de grootste bestelling ooit bij de Europese vliegtuigbouwer.

IndiGo had in oktober vorig jaar al een princiepakkoord getekend, maar het was afwachten of het order ook volledig hard zou worden gemaakt. Dat is nu gebeurd. De officiële ondertekening gebeurde zaterdag ter gelegenheid van de Indiase onafhankelijkheidsdag.

IndiGo had trouwens ook zelf iets te vieren, want de jonge maatschappij bestaat 9 jaar. In die korte tijd is IndiGo uitgegroeid tot de grootste binnenlandse luchtvervoerder naar marktaandeel.

IndiGo is bovendien een trouwe Airbus-klant. In 2005 bestelde het bedrijf 100 A320’s, die nu allemaal zijn opgeleverd. In 2011 kwamen daar 180 toestellen bij en was IndiGo de eerste Indiase maatschappij om voor de A320neo te kiezen. Dat is een extra zuinige versie van de populaire A320. Dankzij motoren van een nieuwe generatie en aangepaste vleugel ligt het verbruik 15 procent lager.

Met de 250 A320neo’s er bij zal de vloot van IndiGo 530 vliegtuigen van de A320-familie tellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud