'Alstom en Bombardier bekijken spoorfusie'

Een trein van Bombardier. ©rv

De Canadese producent van vliegtuigen en spoorvoertuigen Bombardier bekijkt de mogelijkheden om zijn spooractiviteiten te bundelen met de Franse treinbouwer Alstom. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg dinsdagavond, op basis van bronnen nabij het dossier.

De beide ondernemingen zouden de voorbije maanden gesprekken hebben gevoerd om te bekijken wat mogelijk is. Een spoordeal is een van de opties voor Bombardier om zijn portfolio, die ook zakenvliegtuigen omvat, te stabiliseren. Vorige week kelderde het aandeel Bombardier nog na een winstwaarschuwing.

Het is lang niet zeker of het daadwerkelijk tot een fusie zal komen, en ook de concurrentieautoriteiten zouden mogelijk hun zegje willen doen. Bijna een jaar geleden stelde de Europese Commissie nog haar veto tegen de overname van Alstom door de Duitse industriële groep Siemens. Voordien had Siemens nog gepraat met Bombardier.

Zowel Alstom als Bombardier heeft activiteiten in België. De sector van de treinbouw krijgt te kampen met forse Chinese concurrentie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud