Advertentie

ArcelorMittal verlaagt prognoses

Lakshmi Mittal ©EPA

Arcelor Mittal, de grootste staalproducent ter wereld, rekent voor 2013 op een operationele kasstroom van 'minstens' 6,5 miljard dollar (4,9 miljard euro), gevoelig minder dan de 7,1 miljard waar de staalreus in mei nog op mikte.

Arcelor Mittal deed het het tweede kwartaal iets minder dan verwacht. De groep boekte een operationele kasstroom van 1,7 miljard dollar, 33 procent minder dan de vergelijkbare periode vorig jaar. Analisten rekenden op 1,72 miljard dollar.

De omzet zakte van 22,4 miljard naar 20,1 miljard dollar, een daling van 10 procent. De bedrijfswinst klokte af op 352 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2012 lag die nog 70 procent hoger. Netto dook ArcelorMittal een stevige 780 miljoen euro in het rood, tegenover een winst van 1,02 miljard dollar een jaar eerder.

De verschepingen van staal daalden met net geen 2 procent tot 21,3 miljoen ton. Enkel de eigen productie van ijzererts kon een kleine stijging noteren van 4 procent tot 15 miljoen ton.

Opvallend is dat de staalreus in zijn vooruitzichten eindelijk lijkt te plooien voor de economische realiteit. 'De zwakke vraag en de dalende grondstofprijzen verplichten ons om de verwachtingen voor de operationale kasstroom aan te passen naar minstens 6,5 miljard dollar', aldus de groep.

CEO Lakshmi Mittal benadrukt echter dat het daarmee het ergste voorbij is. 'Hoewel we onze prognose hebben bijgesteld, rekenen we voor de rest van het jaar op een duidelijke verbetering in vergelijking met de tweede jaarhelft van 2012. Die periode beschouwen we als ons dieptepunt.'

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud