Advertentie
Advertentie

Argos doet tweede overname in België

De investeringsmaatschappij Argos Soditic met Franse roots koopt het Waalse ingenieursbedrijf Gantrex. Eerder werd Argos de grootste aandeelhouder van B-Logistics, de voormalige spoorvrachtdochter van de NMBS.

Gantrex is het intussen 44 jaar oude bedrijf van de familie Haegelsteen. Volgens eenmededeling van Argos Soditic is het wereldwijd marktleider voor de productie, distributie, installatie en onderhoud van montagesystemen voor sporen om grote kranen te verplaatsen. Vooral havens, maar ook scheepswerven en onderhoudsdepots van spoorwegen maken er gebruik van, zo luidt het.

Argos Soditic is sinds 1989 aan de slag en noemt zich een onafhankelijke Europese investeringsmaatschappij met kantoren in Parijs, Genève, Milaan en Brussel. Het specialiseert zich in investeringen en overnames van middelgrote ondernemingen. De maatschappij raakte begin dit jaar bekend in ons land toen het een participatie van 69 procent aankondigde in B-Logistics, een operatie die vorige week werd afgerond.

Volgens de jaarrekening neergelegd bij de NBB boekte Gantrex vorig jaar een omzet van 38,9 miljoen, goed voor een bedrijfswinst van 1,14 miljoen en een nettoresultaat van 0,52 miljoen. Er werkte einde 2014 een 40-tal mensen. Gantrex behoort de groep Gantry, bekend van de gelijknamige kranen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud