Atlas Copco doet overname van 1,2 miljard

©Emy Elleboog

Atlas Copco, met de Belg Ronnie Leten als CEO, neemt het Britse Edwards Group over in een deal die die laatste waardeert op 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro).

Atlas Copco, de Zweedse multinational met 4.000 mensen in België en een beurswaarde van 25 miljard euro, produceert allerlei industriële apparaten gaande van compressoren tot machines voor afbraakwerken en voor steengroeves.

Edwards Group ontwerpt en maakt vacuumsystemen die gebruikt worden in elektronica- en halfgeleiderfabrieken. Het gaat om fabrieken waar het minste stofje het productieproces kan 'bezoedelen'. Edwards leverde zijn technologie ook aan CERN, het befaamde Europees centrum voor deeltjesonderzoek in het Zwitserse Genève.

Edwards telt wereldwijd 3.200 voltijdse werknemers en is actief in 30 landen. Het bedrijf heeft een beursnotering in de VS. 

Atlas Copco betaalt in eerste instantie 9,25 dollar per aandeel, maar dat kan oplopen tot 10,50 dollar per aandeel als Edwards Group in 2013 bepaalde omzet- en winstdoelstellingen haalt. In dat scenario wordt Edwards gewaardeerd op 1,6 miljard dollar (inclusief schulden).

Het bod impliceert een premie van 11 à 26 procent bovenop de gemiddelde aandelenkoers van de voorbije 30 dagen. Atlas Copco betaalt de overname 100 procent in cash.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud