Advertentie

Atlas Copco verankert verhuur in België

Atlas Copco machines ©RV DOC

De Zweedse machinebouwer Atlas Copco verhuist de hoofdzetel van zijn verhuurdivisie van compressoren van Houston naar ...Boom.

De nieuwe site in Boom wordt volgens de Zweedse producent van compressoren en luchtbehandelingsystemen hét kenniscentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor perslucht, stikstof- en stroomvoorziening. Hiermee verankert Atlas Copco zich nog meer in België.

In Wilrijk heeft het Zweedse bedrijf al zijn wereldwijde hoofdzetel voor de productie en ontwikkeling van compressoren. Daar werken 2.700 mensen.

De Rental Divisie verhuurt machines voor tijdelijke perslucht, stoom-, stikstof- en stroomvoorziening aan grote industriële bedrijven in Europa. In België is dat vooral in de Antwerpen haven. Die machines zijn een pak groter dan de typische compressoren en zijn niet vrij op de markt te krijgen. Bedrijven huren die machines bij productiepannes, natuurrampen of tijdens onderhoudsbeurten.

Rental is tien jaar geleden ontstaan in de VS maar de laatste jaren was er een forse groeispurt in Europa. De hoofdzetel van Rental Europe bevond zich voordien in Rumst maar verhuist dus nu naar een splinternieuw gebouw - kostprijs 5 miljoen euro - in Boom.

Daar zullen een 80 mensen werken. Alle mensen verhuizen van Rumst naar het nabijgelegen Boom. Dit jaar zijn bij Rental Europa al een vijftal mensen extra aangeworven en men verwacht dat er door de groei de komende maanden nog eens zoveel bijkomen.

Rental Europe telt 250 werknemers. Wereldwijd heeft de verhuurdivisie van Atlas Copco een 1.000 mensen in dienst. 

Atlas Copco heeft in ons land nog vestigingen in Hoeselt en Overijse. Wereldwijd telt de groep 45.000 werknemers, goed voor een omzet van 11 miljard euro. Het bedrijf werd jaren geleid door de Belg Ronnie Leten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud