Bekaert casht 23 miljoen op oude site in Hemiksem

Bekaert kondigde eind 2008 aan de staaldraadfabriek in Hemiksem te sluiten. © Wim Kempenaers

De oude fabrieksgebouwen van Bekaert in Hemiksem maken plaats voor meer dan 600 wooneenheden en een park van 8 hectare. De reconversie is in handen van drie vastgoedontwikkelaars, waaronder Compagnie Het Zoute.

Voor de staaltechnologiegroep Bekaert is de verkoop een zeldzame meevaller in een erg moeilijk 2020. Bekaert is midscheeps getroffen door de pandemie en moet cash hamsteren.

De groep verkoopt haar oude productiesite in Hemiksem aan drie projectontwikkelaars voor 23 miljoen euro. Inclusief de terugname van de provisie voor de bodemsanering zal de deal - die naar verwachting in oktober afgerond wordt - de resultaten dit boekjaar een eenmalige boost van 36 miljoen euro geven.

De site in de Antwerpse Scheldegemeente stond te verkommeren sinds 2009. Eind 2008 kondigde Bekaert de sluiting aan van de fabriek, waarbij 264 mensen hun job verloren. De groep produceerde er staaldraad voor onder meer liften en hijskranen.

Compagnie Het Zoute

De site krijgt een tweede leven. De projectontwikkelaars - Compagnie Het Zoute, Odebrecht en Novus Projects - gaan de site van 25 hectare omturnen in woonwijk en een park.

De woonwijk zal voornamelijk bestaan uit grondgebonden eengezinswoningen en appartementen. In het hart van de site wordt een landschapspark van 8 hectare aangelegd, parallel met de 700 meter lange Scheldeboord.

Het wordt een project van lange adem. Verwacht wordt dat de laatste fase over 15 jaar opgeleverd wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud