Bekaert-CEO sluit ontslagen in België niet uit

Staaldraadproducent Bekaert staat onder druk. ©BELGA

Door de slechte resultaten vallen mogelijk ontslagen bij de West-Vlaamse staaldraadproducent Bekaert.

Dat stelde Bekaert-CEO Matthew Taylor vrijdag op een persconferentie naar aanleiding van de zwakke halfjaarresultaten

Nadat Bekaert al de topman van zijn sputterende kabeldochter Bridon de laan uitstuurde en een fabriek in Italië sloot, overweegt het bedrijf ook 'remediëringsstappen voor andere ondermaats presterende vestigingen'.

In België wil Taylor naar eigen zeggen geen vestigingen sluiten 'omdat die niet ondermaats presteren'. 

Wel wilde de Brit geen ontslagen uitsluiten op de administratieve diensten van Bekaert in België. Voor die 'central staff' van het staaldraadbedrijf werken 300 mensen. Bekaert stelt in België in totaal 1.900 mensen tewerk, waarvan 1.200 arbeiders en 700 bedienden. 

10% winstmarge?

Bekaert moest vrijdag opbiechten dat de bedrijfswinst (ebit) met 37 procent daalde naar 111 miljoen euro. Bekaert houdt zo een winstmarge van amper 5,1 procent over. 

Volgens Taylor wordt de tweede helft van het jaar beter dan de eerste. De Brit blijft naar eigen zeggen vasthouden aan zijn doel om een winstmarge van 10 procent te halen. Al gaf de CEO wel toe dat dat wellicht niet binnen de beloofde periode zal lukken.

Taylor had begin 2017 'binnen vijf jaar' een winstmarge van 10 procent beloofd. Heimelijk liet hij zelfs cijfers vallen die enkele procentpunten hoger lagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect