Bekaert lonkt naar Pirelli-dochter

©Photo News

De staaltechnologiegroep Bekaert heeft volgens de Italiaanse krant Milana Finanza een bod uitgebracht op de staalkoorddivisie van het Italiaanse icoon Pirelli. Ook andere partijen zijn in de running. Bekaert bevestigt de interesse.

Volgens Milana Finanza ligt het bod onder 250 miljoen euro en dus onder de vraagprijs van de Italianen. De Pirelli-divisie genereert een omzet van 300 miljoen euro en een bedrijfskasstroommarge van 10 procent.

Ook het Zuid-Koreaanse Hyosung en de private-equitygroepen One Equity Parners en Unitas Capital zouden zijn toegelaten tot de 'data room', de kamer waar potentiële bieders de financiële cijfers kunnen doorlichten.

'Bekaert is de grootste onafhankelijke staalkoordproducent ter wereld. Het is logisch dat we zo'n opportuniteit bestuderen', zegt Katelijne Bohez, de woordvoerdster van Bekaert. 'Maar het proces is bezig, en de uitkomst is onzeker.' Over de hoogte van een eventueel bod wilde Bohez zich niet uitspreken.

ING-analist Filip De Pauw, die het nieuws signaleerde, ziet wel potentieel in een deal. 'Dit kan een win-winsituatie worden voor beide bedrijven. Door Bekaerts expertise en schaalgrootte kan de Zwevegemse staalgroep goedkoper staalkoord leveren tegen een betere kwaliteit dan Pirelli zelf. 'Bekaert is op zijn beurt verzekerd van een nieuwe afnemer op lange termijn en een unieke groeikans.'

Een biedprijs tussen 200 en 250 miljoen euro komt overeen met 6,6 à 8,3 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda). De ondernemingswaarde - beurswaarde plus schulden - van Bekaert noteert momenteel tegen 7,2 keer de verwachte ebitda over 2013.

Volgens het Italiaanse dagblad houdt Pirelli voorlopig de boot af, hopend op een hoger bod. Maar dat Bekaert interesse heeft, is op zich al opvallend. Tot voor kort lag de focus bij de staaltechnologiegroep vooral op herstructureringen, als gevolg van de implosie van de zaagdraadafdeling.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud