Bekaert schrapt 160 Belgische jobs

Bekaert stelt wereldwijd 28.000 mensen te werk. ©Photo News

De ingreep is volgens de staaldraadspecialist nodig wegens de corona-impact op de economie en de 'veranderende klanten- en marktverwachtingen en werkwijzen'.

Bekaert stelt dat het zich met structurele veranderingen aanpast aan de nieuwe realiteit. Het doel is de efficiëntie van de processen te verhogen. Mogelijk verhuizen er activiteiten of worden ze uitbesteed.

160 Belgische werknemers zijn de dupe van die ingreep. Het gaat om ondersteunende functies in Ingelmunster en technische en ondersteunende functies in Zwevegem.

Voor sommige ontslagen medewerker houdt de carrière bij Bekaert misschien toch niet op. De fabriek in Zwevegem heeft 50 vacatures. 'Het management zal hun kandidatuur in overweging nemen', besluit Bekaert.

De socialistische vakbond ABVV spreekt van een sociaal bloedbad. Ook in de vestiging in Aalter, waar tot nu toe geen banen zijn bedreigd, is het vertrouwen volgens de vakbond zoek.

'Net in de donkerste periode van het jaar, letterlijk en figuurlijk, komt deze aankondiging', klinkt het in een mededeling. 'In een tijd waarin mensen het psychisch moeilijk hebben en geen Kerst of Nieuwjaar mogen vieren met hun familie. Net dan laat hun werkgever hen in de steek. Dit zegt alles over hoe Bekaert denkt over zijn werknemers.'

De vakbond herinnert eraan dat Bekaert amper een jaar geleden nog een grote herstructurering doorvoerde. 'De trend wordt voortgezet. Het vat moet tot op de bodem geledigd worden, het ene sociaal bloedbad na het andere.'

Bekaert telt wereldwijd 28.000 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud