Advertentie

Bekaert sluit fabriek in Canada

Bekaert gaat zijn staalkoordactiviteiten voor Noord-Amerika alleen nog vauit de VS voortzetten. ©Wouter Van Vooren

Bekaert zet de productie van staalkabels in Canada stop. Een fabriek met 145 werknemers sluit de deuren.

Bekaert sluit opnieuw een fabriek. Het zet zijn productie van kabels stop in Canada. De beslissing treft 145 werknemers waarvoor sociale plannen bekeken worden.

De fabriek in Pointe-Clare nabij Montréal (Québec) moet tegen eind mei dicht. De Noord-Amerikaanse markt zal vanuit de bestaande fabrieken Wilkes-Barre (Pennsylvania, VS) en Oakland City (Indiana, VS) beleverd worden.

'Deze actie volgt op de blijvende effecten van de Covid-19-pandemie en concurrentiële ontwikklingen in onze sector', zegt Bekaert in het persbericht. 'De beslissing is gericht op het verzekeren van onze concurrentiekracht op lange termijn, door het beter benutten van schaalvoordelen, synergieën en efficiënties'.

De kabelactiviteiten, gebundeld in de divisie Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG), vormen een kleinere pijler binnen de staaldraadgroep. BBRG levert kabels aan uiteenlopende sectoren als mijnbouw, olie & gas en visserij.

Vorige maand schrapte de staaldraadgroep 160 technische en ondersteunende functies in zijn Belgische fabrieken in Ingelmunster en Zwevegem.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud