Bonden en directie ArcelorMittal rond de tafel

©Thomas De Boever

De vakbonden en de directie van ArcelorMittal in Gent zitten opnieuw samen om tot een oplossing te komen in het conflict over de nieuwe cao. De arbeiders van de staalfabriek zijn al sinds woensdag in staking.

Vakbonden en directie van de staalreus ArcelorMittal Gent, het vroegere Sidmar, zitten maandag vanaf 10 uur op een externe locatie opnieuw samen in een poging tot een oplossing te komen voor de hernieuwing van de cao.

De ruim 3.200 arbeiders staken nadat ze tot twee maal de ontwerpcao voor dit en volgend jaar met een grote meerderheid hebben weggestemd. Een nationaal verzoener kon de twee partijen vorige week dinsdag niet dichter bij elkaar brengen. Grote discussiepunten zijn de leeftijd waarop werknemers in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) kunnen stappen (het vroeger brugpensioen), de toekenning van prestatipremies en de aanpasingen van de groepsverzekering.

Zaterdag ontving de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) vakbonden en directie op het stadhuis. Termont verklaarde dat hij een initiatief nam omdat hij zich ongerust maakte over de toekomst van de fabriek. ArcelorMittal in Zelzate produceert 4,6 miljoen staal per jaar en is een van de best presterende fabrieken van de ArcelorMittal groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud