Boskalis behoudt winstprognose

Foto: Hollandse Hoogte ©Mirande Phernambucq/Hollandse Hoogte

Het Nederlandse baggerconcern Boskalis handhaaft zijn winstprognose voor 2011. De omzet kwam in het derde kwartaal licht hoger uit dan in de eerste twee kwartalen. Boskalis zal dit jaar wel minder investeren dan gepland.

Dat blijkt uit de kwartaalupdate van de Nederlandse baggeraar. Boskalis verwacht nog steeds in 2011 een nettowinst van 230-250 miljoen euro te boeken.

Het bedrijf rapporteert echter dat zijn investeringsniveau in 2011 naar verwachting 275-300 miljoen euro zal bedragen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers sprak Boskalis nog van een investeringsniveau van 300-325 miljoen euro.

Het orderboek bedroeg aan het eind van het derde kwartaal 3 miljard euro en was daarmee stabiel ten opzichte van een kwartaal eerder. 'Recent aangenomen opdrachten als Lelydorp I, Suriname en de herontwikkeling van het waterfront in Harderwijk zijn niet in het gerapporteerde orderboek inbegrepen', meldt Boskalis.

Het Nederlandse concern merkt op dat de huidige economische ontwikkelingen zich bij nieuwe projecten en in bepaalde delen van de markt vertalen in druk op zowel volumes als marges. Positief is dan weer dat in energie- en grondstoffengerelateerde projecten in Zuid-Amerika, West-Afrika en Australie de behoefte aan infrastructuur niet verandert 'door de actuele macro-economische onrust'. Wel valt niet uit te sluiten dat enkele van deze projecten vertraging zullen oplopen, stelt Boskalis.

Boskalis is de grootste baggeraar ter wereld en een rechtstreekse concurrent van de Belgische bedrijven DEME en Jan De Nul.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud