Advertentie

Campine verlaagt dividend met 20 procent

©Dominic Verhulst/dotch.be

Loodrecycleerder Campine zag in 2018 de winst terugvallen na een daling van de loodprijs. Dat resulteert in een terugval van het dividend met 20 procent.

Campine  - de grootste recycleerder van autobatterijen in de Benelux - maakt voorbeurs een nettoresultaat bekend van 5,83 miljoen euro, 'het op twee na beste resultaat ooit'. De omzet daalde met 2,9 procent, ondanks een stijging van de volumes met 2,7 procent.

Voor Campine - met zijn 116 jaar een van de oudste ondernemingen op de Brusselse beurs - was de eerste helft van 2018 beter dan het tweede. De dreigende handelsoorlog en de brexit-onzekerheid, deden de loodprijzen kelderen. Als recycleerder van lood voelt Campine dat meteen in de marges. 'De prijzen die Campine betaalt voor afgedankte batterijen en ander loodafval (grondstoffen ter recyclage) volgen immers slechts met vertraging deze trend', zegt CEO Wim De Vos. Campine kon een en ander compenseren door een beter resultaat in de divisie Specialty Chemicals.

Campine blikt positief vooruit op 2019. 'Eind 2018 daalden de prijzen voor afgedankte batterijen en ander loodafval terug tot een evenwichtiger niveau ten opzichte van de lagere loodkoers. En in januari en februari gingen de loodprijzen op de Londense LME terug hoger.' In maart was er evenwel een terugval.

Campine stelt een brutodividend voorop van 1,25 euro, dat is 20 procent minder dan het totale dividend van 1,55 euro dat over het boekjaar 2017 werd uitbetaald.

Het illiquide aandeel gaat tijdens de eerste fixing 0,7 procent hoger tot 30,8 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud