DEME tekent contracten in Rusland en China

©deme

De Belgische baggergroep DEME boekte nieuwe contracten in Rusland en China. Sinds begin dit jaar heeft de dochter van bouwgroep CFE voor 660 miljoen euro nieuwe bestellingen in portefeuille. Dat houdt het orderboek op circa 3 miljard euro.

In Rusland gaat DEME een toegangskanaal en een zwaaikom aanleggen voor een servicehaven voor de nieuwe lng-terminal aan het Yamal-schiereiland, 2.500 km ten noordoosten van Moskou. Deze nieuwe haven wordt een exporthaven voor lng-schepen. De werken worden in de komende drie jaar uitgevoerd. De opdrachtgever is een Russisch bouwbedrijf. 

In China kreeg de offshoredivisie van DEME, Tideway, een contract voor steenstortingswerken voor een water- en gasontwikkelingsproject in de Zuid-Chinese Zee. De opdrachtgever is China Offshore Oil Engineering Corporation. Het gasveld ligt 1.500 m diep in de Zuid-Chinese Zee, op 300 km ten zuiden van Hongkong. Tideway gaat stenen storten in zones waar olie- en gasleidingen moeten worden aangelegd op de bodem van de zee. Afzonderlijke bedragen voor de de twee contracten wil DEME niet vrijgeven.

Voor het Franse WPD Offshore France gaat DEME-dochter GeoSea geotechnisch grondonderzoek doen voor het offshore windpark Fécamp in Frankrijk en in Canada kreeg Tideway van Nalcor Enegy een contract voor kabelbeschermingswerken aan een 36 km lange onderwaterkabelroute in de Straat van Belle Isle.

In Brazilië kreeg DEME recent ook een opdracht van het Braziliaanse Porto Sudeste voor verdiepingswerken in de haven in de baai van Sepetiba, Rio de Janeiro. In Panama zal DEME onderhoudsbaggerwerken uitvoeren voor de toegang tot het Panamakanaal aan de kant van de Stille Oceaan, in India in de haven van Dhamra en in Afrika in de havens van Tema en Takoradi (Ghana).

 

DEME boekte vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro, een record. Eind 2013 beliep het orderboek 3 miljard euro. Met de nieuwe contracten wordt dat orderboek op peil gehouden. De Belgische bagger- en milieugroep is sinds kort in handen van de bouwgroep CFE die op zijn beurt eigendom is van de Antwerpse investeringmaatschappij Ackermans & van Haaren. DEME telt 4.500 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud