Doorstart Mechelse CG Power kan nog weken duren

Het hoogspanningsstation van het offshorewindpark Norther, waaraan CG Power Systems (Pauwels Trafo) mee bouwde.

De eerste kandidaat-kopers voor het Mechelse transformatorenbedrijf CG Power hebben allen afgehaakt. De curatoren doen een nieuwe poging met meerdere andere partijen.

De bouwer van transformatoren CG Power Systems ging in februari failliet na boekhoudkundige fraude bij de Indiase moedergroep CG Power.

Daarop namen de curatoren het heft in handen bij het vroegere Pauwels Trafo. Er werd onderhandeld met verschillende kandidaat-overnemers: zowel externe partijen als het huidige management met de hulp van een investeringsgroep. Door de coronacrisis hebben alle kandidaten afgehaakt.

Voor de 450 werknemers in Mechelen is niet alle hoop verloren. Inmiddels zijn 'meerdere' andere kandidaten opgedoken waarmee de curatoren onderhandelingen zijn begonnen. Op de uitkomst van die gesprekken is het drie, vier weken wachten, zegt een van de curatoren. 

Charleroi

Voor de kleinere vestiging van CG Power Systems in Charleroi vonden de curatoren wel een koper. Het gaat om Véronique Landrain, die aan het hoofd stond van de Services-divisie van de transformatorenbouwer. Ze neemt de Services-activiteit over met het nieuwe bedrijf NovAcec. In een eerste fase behoudt de helft van de 70 werknemers zijn job.

CG Power Systems maakt grote transformatoren voor elektriciteitscentrales en offshore hoogspanningsstations. De klanten zijn grote stroombedrijven wereldwijd, maar ook windparken op zee. In 2005 werd het bedrijf verrassend overgenomen door de Indiase engineeringgroep Crompton Greaves (CG). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud