Duitsers schrappen investering van 100 miljoen in Kempense koperfabriek

©Bloomberg

De Duitse metaalverwerker Aurubis houdt de investering van 100 miljoen euro in het Kempense Olen voor bekeken. Dat heeft het concern bekendgemaakt. De kosten lopen te hoog op, luidt de uitleg.

Aurubis kondigde in 2017 een investering van 320 miljoen euro in een nieuw productieproces aan. Het grootste deel daarvan ging naar een fabriek in Hamburg en zowat een derde (100 miljoen euro) was bestemd voor Olen, waar koper wordt gerecycleerd. De investering in Olen zou zowat 60 banen hebben opgeleverd.

Maar de investering van 320 miljoen euro wordt stopgezet, besliste de raad van bestuur woensdag. De investeringen blijken te hoog op te lopen en het project wordt niet meer als kostenefficiënt beschouwd. 

Aurubis-woordvoerder Malte Blombach bevestigt de stopzetting van het project. 'Maar dat betekent niet dat er geen andere investeringen meer komen in Olen', zegt hij. Nog geen maand geleden maakte Aurubis bekend dat het het Belgisch-Spaanse recyclagebedrijf Metallo overneemt, met een site in Beerse. Ook daar wordt onder meer koper gerecycleerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud