Failliet CG Power Systems lokt meerdere bieders

Het hoogspanningsstation voor het offshore windpark Norther, waar CG Power Systems (Pauwels Trafo) aan meebouwde.

Allen zijn van plan een deel van de 520 jobs van de transformatorenbouwer in Mechelen en Charleroi te behouden, zeggen de curatoren.

CG Power Systems ging begin deze maand ten onder aan boekhoudkundige fraude bij zijn Indiase moedergroep Crompton Greaves (CG). CG nam het vroegere Pauwels Trafo van wijlen Vic Pauwels in 2005 over. 

Het bedrijf maakt grote transformatoren voor elektriciteitscentrales en offshore hoogspanningsstations. De klanten zijn grote stroombedrijven wereldwijd, maar ook windparken op zee. 

520
Jobs
Het is niet duidelijk hoeveel van de 520 banen in Mechelen en Charleroi de kandidaat-bieders willen behouden.

Drie curatoren proberen nu een doorstart te realiseren door een koper te vinden. Er hebben zich meerdere kandidaten gemeld, zeggen ze dinsdag aan het persbureau Belga. 'Alle biedingen voorzien in een behoud van een gedeelte van de tewerkstelling.' Over hoeveel van de 520 jobs in Mechelen (450) en Charleroi (70) het precies gaat is niet duidelijk. 

Kredietkraan dicht

De curatoren beginnen nu te onderhandelen met de kandidaten. Ze willen zo snel mogelijk een akkoord sluiten. 'De curatele beseft dat als het te lang duurt, er niets meer is om over te nemen', luidt het. De curatoren hopen binnen twee, drie weken te kunnen landen. 

Hoewel het Mechelse bedrijf niet betrokken was bij het boekhoudschandaal draaiden de banken de voorbije maanden de kredietkraan dicht. Dat betekende zijn doodsteek, aangezien kredietlijnen en waarborgen standaard zijn bij grootschalige buitenlandse projecten en aanbestedingen. En dat terwijl CG Power Systems met een goed gevuld orderboek aan een remonte bezig was na moeilijke jaren waarin de omzet flink afkalfde en de verliezen zich opstapelden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud