Franse groep Altifort van Vlaamse ondernemer in de problemen

Bart Gruyaert. ©Kristof Vadino

De industriële groep staat onder toezicht van een Franse rechtbank.

De Frans-Belgische groep Altifort, die enkele maanden geleden nog een mislukte overnamepoging deed van de Franse staalfabriek Ascoval, heeft de betalingen gestaakt en is onder gerechtelijke reorganisatie geplaatst. Dat meldt de Franse krant Le Figaro en bevestigt de ondernemingsrechtbank van Parijs.

'Altifort (...) heeft sinds 26 juni de betalingen gestaakt. De ondernemingsrechtbank in Parijs plaatste het bedrijf op 9 juli onder gerechtelijke reorganisatie', zo schrijft de krant online. De krant heeft Altifort gecontacteerd voor een reactie, maar kreeg er niet meteen een te pakken. 'Het bedrijf is wel degelijk onder gerechtelijke reorganisatie geplaatst', zegt de rechtbank.

Vlaming

Rond Altifort was enkele maanden geleden in Frankrijk nog veel te doen. Het bedrijf van de Vlaamse medeoprichter Bart Gruyaert, voor de rest onbekend in ons land, en diens Franse zakenpartner Stanislas Vigier wierp zich eind vorig jaar op als de redder van de in moeilijkheden verkerende Noord-Franse staalfabrikant Ascoval.

Ze sloten een deal, maar ze slaagden er niet in de nodige 35 miljoen euro bijeen te krijgen en dus werden hun overnameplannen eind februari door de ondernemingsrechtbank in Straatsburg geannuleerd. Ascoval belandde daarna bij British Steel, dat nu zelf in zware problemen zit.

Altifort, met zetel in het Noord-Franse Ham, telt ongeveer 1.500 werknemers, van wie het overgrote deel in Frankrijk. De industriële groep spitst zich toe op overnames van industriële sites waarin ze potentieel ziet. Volgens haar website haalt ze een omzet van zo'n 200 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud