General Electric doet beter dan verwacht

©Bloomberg

General Electric (GE), 's werelds grootste gediversifieerde industriële groep, pakt uit met een kwartaalwinst die de verwachtingen licht overtrof. Het betere resultaat is vooral te danken aan de sectoren financiën en energie.

De courante winst van de groep steeg met 7 procent tot 4,01 miljard dollar (3,29 miljard euro) of 38 cent tegenover 3,75 miljard of 34 cent een jaar eerder. De gemiddelde prognose van 12 analisten gepolst door Bloomberg bedroeg 37 dollarcent per aandeel.

Het is voor het negende kwartaal op rij dat GE meer winst boekt. 'Financiën en energie zorgen tussen hen beiden voor zoveel winst dat de andere activiteiten er nog nauwelijks toe doen', vindt Brian Langenberg, directeur onderzoek bij Langenberg é Co.

Van de totale bedrijfswinst  (ebit) van 5,87 miljard dollar, komt 2,12 miljard van GE Capital, de financiële divisie, en 1,76 miljard van energie. In het subsegment windenergie daalde het aantal nieuwe orders evenwel met 37 procent door de afloop van een subsidieregeling.

Van de vier andere divisies zagen er drie hun winst dalen: luchtvaart (vooral vliegtuigmotoren); gezondheidszorg (onder meer scanners) en home & business solutions (zoals radio...). Transportation (diesellocomotieven) ging wel hoger.

De omzet van de groep steeg slechts met 2 procent tot 36,5 miljard dollar en dat is iets minder dan de 36,8 miljard waar analisten op gerekend hadden. De nettowinst verminderde van 3,76 naar 3,11 miljard door de boeking van uitzonderlijke kosten.

Het aandeel was 1,2 procent gestegen voor de opening van de handel in New York. GE werd dit jaar al 11 procent duurder.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud