Hamon blijft verlies boeken

©Hamon

De Waalse engineeringgroep Hamon, actief in de productie van fabrieksschouwen en luchtkwaliteitsystemen, blijft verlies boeken. Ondanks de doorgevoerde kostenbesparingen.

Hamon boekte in het eerste semester een brutobedrijfsverlies (ebitda) van 10,8 miljoen euro, tegen 12,4 miljoen verlies het jaar voordien. Zo blijkt uit een mededeling na beurs.

Volgens het noodlijdende bedrijf hebben de kostenbesparingen die in 2016 en 2017 werden doorgevoerd nog niet hun volle uitwerking gekend en zal de volledige impact pas volgend jaar waar te nemen zijn.

De resultaten werden ook negatief beïnvloed door moeilijkheden bij het finaliseren van bepaalde contracten. Hamon maakt zich sterk dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren. In 2017 zal het besparingsprogramma een impact hebben van 12,4 miljoen euro, volgend jaar zal dat stijgen tot 22,6 miljoen euro.

De verkoop van de Amerikaanse divisie Thermal Transfer Corporation voor een bedrag van 22 miljoen euro levert een meerwaarde op. Netto sloot Hamon af op een verlies van 11,8 miljoen euro. In het eerste semester vorig jaar bedroeg dat verlies 24,8 miljoen.

Hamon had midden dit jaar voor 491 miljoen euro orders in portefeuille. De omzet daalde van 221 naar 209 miljoen euro.

Prognoses voor de rest van het jaar wil Hamon, naar goede gewoonte, niet geven.

Hamon haalde eind vorig jaar 38 miljoen euro kapitaal op. Dat geld werd hoofdzakelijk door de Waalse overheid in het bedrijf gepompt. De banken stemden vorig jaar ook in om een kredietlijn van 380 miljoen te verlengen. Met een dalende omzet, een negatieve ebitda en een nettoschuld van 163 miljoen euro - een veelvoud van het kapitaal - blijft Hamon zich echter in een heel moeilijk parket bevinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud